ONDERTUSSEN IN DE F1 | WRAK BAHREIN-CRASH GROSJEAN TENTOONGESTELD BIJ F1EXHIBITION IN MADRID

Tussen al het belangrijke nieuws kun je tijdens een Grand Prix-weekend best wat dingetjes missen. Geen nood, F1Maximaal.nl houdt je in de rubriek Ondertussen in de F1 op de hoogte van alle zin en onzin uit de wereld der Formule 1.

Wrak Bahrein-crash Grosjean tentoongesteld bij F1Exhibition in Madrid

Nooit eerder werd een gecrashte F1-bolide opengesteld voor het publiek, maar de overblijfselen van de Haas waarmee Romain Grosjean een zwaar ongeluk kreeg tijdens de Grand Prix van Bahrein 2020 is in Madrid tentoongesteld aan de bezoekers van de F1Exhibition. Zoals te zien op de beelden is de monocoque nog helemaal intact en zit ook de halo er nog aan vast. De tentoonstelling is voor iedereen die een entreeticket koopt toegankelijk.

Hamilton spreekt zich uit tegen nieuwe anti-homowet in Oeganda

Lewis Hamilton heeft zich via zijn Instagram-verhaal uitgesproken tegen een nieuwe wet in Oeganda. Deze houdt in dat men zich daar niet meer openlijk mag uitspreken als LGBTQ'er. Doet iemand dat wel, dan pleeg je een strafbaar feit. Hamilton, die bekendstaat om zijn activisme voor mensenrechten, is het daar niet mee eens. 'Alsof de wereld niet genoeg problemen heeft. Dit is zo teleurstellend. De overheid van Oeganda moet dit onmiddellijk ongedaan maken', aldus de Mercedes-coureur.

'Kunstwerken' van Sainz en Leclerc opgehangen in museum

Carlos Sainz en Charles Leclerc lieten zich tijdens het Grand Prix-weekend in Saoedi-Arabië van hun beste kant zien als het gaat om artistiek talent. Het rijdersduo van Ferrari maakte portretten van elkaar. Deze zijn inmiddels 'opgehangen' in een museum, zo valt te zien op het officiële Instagram-account van de Scuderia.

Hamilton en Norris genieten samen van potje golf

Lewis Hamilton en Lando Norris worden niet vaak samen in het openbaar gespot. Na de Grand Prix van Saoedi-Arabië waren de coureurs echter wel samen te vinden op de golfbaan. Hamilton genoot van het potje, maar minder van de foto's.

Pérez scheurt met rallywagen alvast door Albert Park

Sergio Pérez heeft het circuit van Albert Park alvast even ontdekt. Dat deed de coureur van Red Bull Racing niet in zijn Formule 1-bolide, maar in een rallywagen. Daarbij kreeg hij ook speciale instructies mee.

Mercedes levert speciaal pakketje hoogstpersoonlijk af bij Aston Martin

George Russell had nog wat in zijn bezit wat eigenlijk terug moest naar Fernando Alonso. Na het terugdraaien van de tijdstraf die de Aston Martin-coureur kreeg aan het einde van de race is de Spanjaard weer de rechtmatige eigenaar van de trofee voor de derde plaats. Mercedes is de vervelendste niet en leverde de beker hoogstpersoonlijk af.

Hilarisch onderonsje tussen Alonso en Russell: 'Geef me wat ik wil!'

De Grand Prix van Saoedi-Arabië was allesbehalve saai voor George Russell en Fernando Alonso. Beide coureurs hebben de beker voor de derde plaats namelijk in ontvangst mogen nemen. Alonso omdat hij als derde over de streep kwam en Russell omdat de Spanjaard een straf kreeg na de race. Deze werd teruggedraaid waardoor de Mercedes-rijder de beker nog terug moet geven aan Alonso. Dat leverde een hilarisch onderonsje op tussen beide coureurs op Twitter.

Hamilton geeft preview van verborgen zangtalent

Lewis Hamilton heeft op zijn Instagram-story een filmpje geplaatst van een kladversie van een liedje waar hij mij bezig is. 'Ik heb voor het eerst in een jaar gisteren weer muziek opgenomen', schrijft hij daarbij. 'Het is lastig om dit te doen als je driehonderd dagen van het jaar onderweg bent, maar het blijft iets geweldigs om te doen.'

Ricciardo houdt zich niet bezig met races maar met het produceren van lekkere wijntjes

Valtteri Bottas heeft zijn eigen biermerk, waardoor Daniel Ricciardo niet helemaal achter kon blijven. De derde coureur van Red Bull Racing produceert echter geen bier, maar wijn. De meervoudig racewinnaar bracht dan ook even een bezoekje aan zijn eigen wijngaard.

Alonso reageert op hilarische wijze op Russell nadat hij zijn P3 terugkreeg

Fernando Alonso reageerde op een grappige manier op George Russell nadat de Spanjaard zijn bokaal van de derde podiumplek mocht behouden. De Mercedes-coureur had op zijn Twitter-pagina aangegeven dat hij vond dat Aston Martin en Alonso die bokaal verdienden, en daar had Alonso een reactie op nadat het originele resultaat van de race in Jeddah was hersteld.

Spanning voelbaar in gesprek tussen Verstappen en Pérez

Max Verstappen heeft tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië op het laatste moment de snelste raceronde op zijn naam weten te zetten. De coureur van Red Bull Racing kreeg net zoals Sergio Pérez te horen dat hij zich moest houden aan bepaalde tijden, maar dat wilde Verstappen niet. Dat leverde dan ook een redelijk ongemakkelijk gesprek op in de cooldown room.

2023-03-24T19:36:23Z dg43tfdfdgfd